Akadálymentes emelőlap

Shadow
Slider

 

 Akadálymentes emelőlap

Akadálymentes emelőlap kivitelezése. Szintkülönbség akadálymentesítés emelőlapokkal.

Az akadálymentesítési lehetőségek sokfélék lehetnek, melyek között az akadálymentesítő emelőlap elsősorban a kis helyigény miatt emelkedik ki. Ennek lényege, hogy egy kis liftet építünk, melynek feladata a 20 cm-nél magasabb szintkülönbségek áthidalása. Fontos megjegyezni, hogy az akadálymentes emelőlap nem minősül liftnek vagy felvonónak, csupán épületgépészeti berendezésnek.

Az akadálymentes emelőlap olyan helyeken praktikus lehetőség, ahol legalább 20 cm, de legfeljebb 1-2 m magasságba kell emelni a mozgáskorlátozottat kerekesszékével. Ugyanakkor egyéb (olcsóbb) akadálymentesítő lehetőség nem jöhet szóba, mert a hely kialakítása, a méretek ezt nem teszik lehetővé. Az emelőlapot első sorban kisebb lépcsők mellé célszerű telepíteni, ahol a rámpa már nem biztosít megfelelő megoldást.

Az akadálymentesítő emelőlap telepíthető kültérre és beltérre egyaránt a megfelelő technikai paraméterekkel. Fontos, hogy mindkét szintről hívható legyen az emelőlap. Áramkimaradás esetén kézi erővel vagy akkumulátorral is működtetni lehessen, illetve fel legyen szerelve a biztonsági előírásoknak megfelelő csúszásmentesítéssel, aknafallal és a megfelelő használatot biztosító szabad területtel.

Az akadálymentesítő emelőlap fontos tartozéka a felhajtólemez, amely az emelőlapra való felhajtást segíti elő. Ez az emelőlap működése közben felcsukódik, ezáltal meggátolja a kerekesszék véletlen legördülését.

 

További kiemelt termékek

TervezésTolóajtóSzárnyas ajtóRámpaLépcsőn járóKorlátliftÉpületelemek

Hozzászólások lezárva.