Akadálymentes korlátlift

Shadow
Slider

 

 Akadálymentes korlátlift

Akadálymentes korlátlift és lépcsőlift kivitelezése. Lépcső akadálymentesítés emelőliftekkel.

Mint a neve is mutatja az akadálymentes korlátlift egy akadálymentesítő eszköz. Jellemzője, hogy — lépcső vagy egyéb szintkülönbség áthidalása miatt — az oldalsó korlát speciális kialakítása révén egy lift megtartására és működtetésére ad lehetőséget. Alkalmazása első sorban olyan helyeken történik, ahol nincs lehetőség a lépcső melletti rámpa kialakítására, illetve amikor 1,8 m-nél magasabb szintkülönbséget kell áthidalni.

Az akadálymentes korlátlift kialakítása minden esetben egyedi igények szerint történik. Csak előzetes precíz tervezés alapján készíthető el az egyedi felvonó. Ennek első lépése a masszív és speciális korlát kialakítása, amelyet a lifttel együtt a gyártó készít és szállít. A korlátlift a lépcső nyomvonalán halad és segítségével lehetőségünk van akár több emelet áthidalására is, ráadásul a kialakításkor még a lépcsőfordulók is hatékonyan lekövethetőek. Mivel azonban szinte minden lépcső egyedi, a korlátlift is egyedileg készül arra az adott helyszínre, és más helyen történő felhasználása nem vagy csak korlátozottan lehetséges.

A korlát mellett a másik fontos elem a felvonó szerkezete. Ennek kialakítása sokféle lehet. Szállíthat kerekesszékkel érkező embereket, de létezik kocsi használata nélküli kialakítás is, amikor ülőfelületet építenek ki a felvonón. Ilyen esetekben nem kizárólag mozgáskorlátozottak, de idős emberek is kényelmesen használhatják.

A lift helyigénye általában kicsi, ráadásul a felvonó szerkezete felcsukható, így még több helyet biztosít, amikor nincs használatban. További helytakarékossági céllal ún. parkoló pozíciót alakíthatunk ki, amikor a végállásnál egy íves korlátszakasz kivezeti a felvonót a lépcső nyomvonalából.

A korlátlift energiaellátása történhet folyamatos tápfeszültségről, de az újabb típusok esetén inkább az akkumulátor dominál. Ekkor a végállásokban kerül sor az akkumulátor töltésére a parkolás folyamán. Ennek nagy előnye, hogy nincs szükség a felvonó teljes hosszában kiépíteni az energiaellátást, elegendő csak a végállásokban.

Az akadálymentesítő korlátlifttel – emellett, hogy bizonyos helyeken törvény írja elő létesítését – nagy segítséget nyújthatunk a mozgáskorlátozott embereknek, kényelmesebbé és elérhetőbbé téve szolgáltatásainkat, termékeinket.

 

További kiemelt termékek

TervezésTolóajtóSzárnyas ajtóRámpaLépcsőn járóEmelőlapÉpületelemek

Hozzászólások lezárva.