Akadálymentes szárnyas ajtó

Shadow
Slider

 

 

Akadálymentes szárnyas ajtó

Akadálymentes szárnyas ajtó rendszerek kivitelezése. Minőségi szárnyas ajtó akadálymentesítés igényes kivitelezéssel.
Professzionális akadálymentes ajtó megoldások.

Az akadálymentes ajtó megoldások egyik népszerű módja a szárnyas ajtó akadálymentesítés. A legtöbb ajtó motoros működtetéssel akadálymentesíthető, de a szárnyas ajtók esetében gyakran számolni kell a küszöbbel is. Azon szárnyas ajtóknál ahol küszöb van, nem beszélhetőnk teljes körű akadálymentes megoldásról, de a mozgásában korlátott, vagy kerekesszékkel közlekedő embertárunknak, már az automatikusan nyíló és csukódó ajtó is nagy segítséget jelenthet.

A tökéletesen akadálymentes ajtó semmiképpen sem tartalmazhat küszöböt., és a szélessége legalább 1100mm. Ennél kisebb ajtó esetében is megvalósítható az akadálymentesítés, de a kerekesszékkel történő áthaladás nehézségekbe ütközhet.

Akadálymentes szárnyas ajtó lehet egy és kétszárnyú is. Az ajtónyitó automatika pedig az ajtószárnyak méretétől, súlyától és a napi nyitásszámtól függően változhat.

A két, leginkább bevált ajtónyitó automatika a DITEC cég által gyártott SPRINT és WEL. Ezek az ajtónyitó automatikák kimondottan intenzív igénybevételre lettek tervezve és alkalmasak a legtöbb egy és kétszárnyú ajtó esetében az akadálymentesítés problémáinak megoldására.

A DITEC ajtónyitó automatikák alkalmazhatók akadálymentes bejáratokon otthonokban épp úgy, mint üzletekben, közintézményekben, vagy más forgalmas helyeken. Az áthaladók testi épségének megóvása érdekében magas fokú védelemmel rendelkeznek. Alap esetben az ODS akadályérzékelő rendszer véd a rácsukódás ellen, de kiegészíthető biztonsági fotocellával és aktív infrás védelemmel is.

Az akadálymentes szárnyas ajtó többféle módon is vezérelhető. Gombnyomással, távirányítóval és mozgásérzékelőkkel. Az intelligens vezérlő elektronika lehetővé teszi beléptető és tűzjelző rendszer csatlakoztatását is. Az ajtónyitó automatikába épített szünetmentesítő akkumulátorok áramkimaradás esetén is biztosítják az akadálymentes áthaladást.

A SPRINT automatika kisebb méretű és könnyebb ajtóra szerelve oldja meg az akadálymentesítés problémáit, maximum 100kg-os vagy 1200mm széles ajtószárnyak esetében.

A WEL ajtónyitó motor megbirkózik akár a 250kg-os vagy 1,5 méteres ajtószárnyakkal is. Kimondottan intenzív használatra lett tervezve, nagy forgalmú cégek, irodaházak és közintézmények szinte folyamatosan használt ajtóihoz.

 

Sok olyan helyen is felmerül az akadálymentesítés igénye, hol a műemlékvédelem miatt nem változtatható meg az épület bejárata. A DITEC szárnyas ajtónyitó automatikák egyik nagy előnye, hogy műemlék épületeken is alkalmazható, mivel a felszerelt automatika nem változtatja meg sem az épület, sem a bejárat jellegét. A műemlék épületek régi, nagyméretű és nagysúlyú fa, vagy vasajtóinak akadálymentesítése könnyedén megoldható DITEC ajtónyitó motorokkal.

A DITEC automatika által mozgatott akadálymentes ajtó kényelmes és biztonságos áthaladást biztosít a mozgásukban korlátozottaknak. Az automatika fokozatosan gyorsítva nyitja az ajtót és lassítva állítja meg. Így maximálisan segíti a biztonságos és akadálymentes áthaladást.

Minőségi akadálymentes szárnyas ajtó rendszerek és akadálymentesítés igényes kivitelezése az Alarm & Automatic System Kft-től.
További információk weboldalunkon: akadálymentes szárnyas ajtó

Látogasson el bemutatótermünkbe, ahol a cégünk által forgalmazott berendezéseket működés közben megtekintheti és kipróbálhatja.

További kiemelt termékek

TervezésTolóajtóRámpaLépcsőn járóKorlátliftEmelőlapÉpületelemek

Hozzászólások lezárva.